Flyer Kampong Lunetten voorkant

Cinema de Vlugt x Maluku Amsterdam: Kampong Lunetten

Speeltijden & Tickets

 • Za 20-04-2024

  18:15

  Filmzaal

  Tickets
 • Zat 20-04-2024

  18:15

  Zaal: Filmzaal

  Tickets
Speelduur:

86 minuten

Regisseur:

Ellen van Kempen

Stichting Maluku Amsterdam x Cinema de Vlugt

Ontdek Maluku Movienight: een unieke samenwerking tussen Cinema de Vlugt en Stichting Maluku Amsterdam. Stap in de wereld van film en culinaire verwennerij tijdens de Maluku Movienight. 

Maluku Movienight is veel meer dan alleen een filmavond. Het is een viering van cultuur en een uitnodiging tot het delen van verhalen. We willen niet alleen onze Molukse tradities delen, maar ook de bruggen slaan naar andere gemeenschappen in onze stad. 

Laat je meenemen door de mooie verhalen op het witte doek, en geniet na de film van heerlijke gerechten uit de Molukse keuken!

18:15 – start film
19:45 – eten
20:15 – start Q&A (in cafe tijdens eten)

Over Maluku Amsterdam

Stichting Maluku Amsterdam is een platform dat streeft naar verbondenheid, diversiteit en cultuuroverdracht binnen de Molukse gemeenschap in Amsterdam. Middels verschillende initiatieven wil de stichting een brug slaan tussen andere gemeenschappen in de stad. Dit doet zij door activiteiten te organiseren zoals workshops, netwerkbijeenkomsten, borrels en filmavonden voor jong en oud.
Website: www.malukuamsterdam.com

 

Over de film:
Met de aankomst op 21 maart 1951 van de Kota Inten in Rotterdam begint de geschiedenis van de Molukkers in Nederland. Op dit schip en de schepen die volgden zitten in totaal 12.500 Molukkers; ex-KNIL-militairen en hun gezinnen. Lunetten is een van de plekken waar de Nederlandse regering hen onderbracht. Deze plekken waren veelal oude kazerneterreinen of kampen; zo was Lunetten ‘het oude Kamp Vught’. Lunetten werd een Moluks ‘dorp’ in de Vughtse natuur en is de enige van de woonoorden dat nog steeds op dezelfde plek staat en een actieve leefgemeenschap heeft. De Molukkers zouden destijds tijdelijk worden ondergebracht. Zij waren in afwachting van een spoedige repatriëring naar de Molukse eilanden. Maar dit is nooit gebeurd.

In de jaren ’60 zijn veel Molukse bewoners vanuit Vught naar andere steden en dorpen in Nederland verhuisd. ‘Kampong Lunetten’ verweeft het bijzondere verhaal van toen met het levendige verhaal van nu. Een verhaal van ontgoocheling, van strijd én van sterke verbondenheid.

4 Stills

Speeltijden & Tickets

 • Za 20-04-2024

  18:15

  Filmzaal

  Tickets
 • Zat 20-04-2024

  18:15

  Zaal: Filmzaal

  Tickets