Over Ons

Cinema De Vlugt

Bij Cinema De Vlugt komen werelden samen. Op steenworp afstand van Plein ’40-’45 geniet je dagelijks van een actueel filmaanbod op maat. Van blockbusters tot eigenzinnige internationale cinema.

 

Stichting Oxville

Cinema De Vlugt is een initiatief van Stichting Oxville. Stichting Oxville bouwt aan een huis waar Amsterdam Nieuw-West elkaar ontmoet aan de hand van filmbeleving. Een huis dat voortdurend in beweging wordt gebracht door de mensen uit de buurt. We werken vanuit de gemeenschap en betrekken deze bij onze programmering en activiteiten. Ons filmeducatietraject voor kinderen uit Nieuw-West is daar een schoolvoorbeeld van. Bij Generation Z ontdekken 8 t/m 12-jarigen uit Amsterdam Nieuw-West met een duidelijke interesse in beeldcultuur de spannende filmwereld en maken ze de sprong naar het grote doek in de bioscoop. Meer weten over Generation Z? Bezoek onze website.

 

Raad van Toezicht

Chafina Bendahman is oprichter van ROSE stories, een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. Sharita Hasnoe is als Director Studio Distribution werkzaam bij The Walt Disney Company waar ze zich onder meer sterk maakt voor diversiteit en inclusie en Paulus de Wilt brengt met zijn achtergrond als oud-wethouder kunst en cultuur in Nieuw-West en eigen ondernemerschap veel ervaring in op financieel vlak, specifiek gericht op de cultuursector.