Screen Shot 2024-05-14 at 21.39.29

Maluku Movie Night: Short Stories

Speeltijden & Tickets

 • Za 01-06-2024

  18:00

  Filmzaal

  Tickets
 • Zat 01-06-2024

  18:00

  Zaal: Filmzaal

  Tickets
Speelduur:

120 minuten

Regisseur:

Uriël Matahelumual, James Hully, Val-jean Lumalessil, Anne Jan Sijbrandij

Stichting Maluku Amsterdam x Cinema de Vlugt
Ontdek Maluku Movienight: een unieke samenwerking tussen Cinema de Vlugt en Stichting Maluku Amsterdam. Stap in de wereld van film en culinaire verwennerij tijdens de Maluku Movienight.

Maluku Movienight is veel meer dan alleen een filmavond. Het is een viering van cultuur en een uitnodiging tot het delen van verhalen. We willen niet alleen onze Molukse tradities delen, maar ook de bruggen slaan naar andere gemeenschappen in onze stad.

Laat je meenemen door de mooie verhalen op het witte doek, en geniet na de film van heerlijke gerechten uit de Molukse keuken! Dit keer met niet één, maar met liefst drie korte films: Nusa Ina, Semua en Goldfish for Breakfast. En de makers komen langs voor een Q&A!

 

Programma:
18:00 – start films incl. Q&A’s met de makers
+/- 20:00 – eten door MIKO Amsterdam

 

DE FILMS:

 

Nusa Ina – (Anne Jan Sijbrandij, 35 min)

De familie Tamaëla heeft een bewogen politieke geschiedenis waarin bevrijding van het Molukse grondgebied het doel was. Meer dan 69 jaar na hun vlucht naar Nederland hopen Loey Tamaëla en zijn familie nog steeds ooit terug te keren naar een vrij Moluks gebied. Hun herinneringen aan Nusa Ina, het moedereiland, versterken een droom om hun Molukse identiteit te beschermen. Misschien in de wetenschap dat alles uiteindelijk geschiedenis zal worden.

——————————-
Goldfish for Breakfast –  (Uriël Matahelumual, 15 min)

Senioren Atifah, Mel en Rita wonen samen op een schip en ontbijten vaak gezamenlijk. Deze keer is het ontbijt iets anders omdat ze de verjaardag van de goudvis El Tigre gaan vieren, voor het eerst sinds de dood van de geliefde bewoner Leviy. Tijdens de voorbereidingen voor de verjaardag komt iedereen erachter dat Leviy een gat heeft achtergelaten en ze weten niet hoe ze met het verdriet van haar dood om moeten gaan – een gat dat ze niet kunnen vullen met bosbessenmuffins, maar met de hulp van een onbekende gast.

——————————-
Semua – (James Hully, Val-jean Lumalessil, 16 min)

Een meeslepend verhaal dat zowel vriendschap als tegenstellingen verkent, waarbij verbinding en verdeeldheid in het middelpunt staan. Het verhaal volgt de avonturen van twee Molukse vrienden genaamd Kayl en Abel, die elk op zoek zijn naar hun eigen identiteit. Terwijl ze hun eigen paden bewandelen, ontdekken ze niet alleen de waarde van verbinding, maar worden ze ook geconfronteerd met uitdagende omstandigheden die hun vriendschap op de proef stellen. Hoe zullen deze twee vrienden deze uitdagingen trotseren? Ontdek het in ‘Semua’.

——————————-

Over Maluku Amsterdam
Stichting Maluku Amsterdam is een platform dat streeft naar verbondenheid, diversiteit en cultuuroverdracht binnen de Molukse gemeenschap in Amsterdam. Middels verschillende initiatieven wil de stichting een brug slaan tussen andere gemeenschappen in de stad. Dit doet zij door activiteiten te organiseren zoals workshops, netwerkbijeenkomsten, borrels en filmavonden voor jong en oud.
Website: www.malukuamsterdam.com

6 Stills

Speeltijden & Tickets

 • Za 01-06-2024

  18:00

  Filmzaal

  Tickets
 • Zat 01-06-2024

  18:00

  Zaal: Filmzaal

  Tickets