l_much-loved-b1-affiche_klein-voor-website

Cinema Week: Much Loved

Speeltijden & Tickets

    Er zijn momenteel geen voorstellingen beschikbaar.
Speelduur:

108 minuten

Kijkwijzer:

16SGT

Regisseur:

Nabil Ayouch

Acteurs:

Loubna Abidar, Halima Karanouane, Asmaa Lazrak, Sara Elmhamdi Elalaoui

TRADITIE & TABOE: HET MAROKKO VAN MARYAM TOUZANI

Een week lang presenteert Cinema De Vlugt in samenwerking met Cineville de impactvolle films van Maryam Touzani (Tanger, 1980). Als regisseur, actrice en screenwriter laat Touzani eeuwenoude tradities hand in hand met taboedoorbrekende thema’s schitteren op het witte doek. Hiermee schijnt zij een intiem licht op de rijke gelaagdheid van de Marokkaanse samenleving. Het hoogtepunt van deze week is de door Cineville uitgelichte voorpremière van Maryam Touzani’s nieuwste film The Blue Caftan. Dit filmpareltje wordt op woensdag 1 maart ingeleid door Soumaya Bazi, schrijver, presentator en filmmaker uit Amsterdam Nieuw-West. Tijdens de week van Maryam Touzani kun je genieten van haar debuutfilm Adam (2019), het muzikale Casablanca Beats (2021) en het taboedoorbrekende Much Loved (2015), beide geregisseerd door haar man Nabil Ayouch. Maryam was samen met haar man verantwoordelijk voor het schrijfwerk van de laatste twee films. Much Loved bracht een schokgolf teweeg in Marokko, vanwege de gevoeligheid omtrent het onderwerp prostitutie. Op gevoelige wijze maakt ze met haar films onderwerpen bespreekbaar die anders onbespreekbaar blijven.

Loubna Abidar, Halima Karanouane, Asmaa Lazrak en Sara Elmhamdi Elalaoui spelen de hoofdrollen in Much Loved. Na de première op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes werd de speelfilm in thuisland Marokko verboden. Loubna Abidar en regisseur Nabil Ayouch werden aangeklaagd voor pornografie en moesten zich voor de rechtbank verweren. Het effect van het verbod en de rechtszaak was averechts: op de zwarte markt zijn de DVD’s een groot verkoopsucces en online is de film al miljoenen keren illegaal bekeken.

Midden in de nacht rijdt een limousine door Marrakech. Tot in de puntjes verzorgd en druk pratend zijn Noha, Soukaina en Randa op weg naar een exclusief feest. De drie vrouwen zijn prostituees. Ze verkopen hun lichamen aan rijke Arabieren en Europeanen, die ze in discotheken, restaurants en tijdens feestjes oppikken. Hun dagelijks leven heeft weinig gemeen met de uitgelaten partywereld: ze worden regelmatig bedreigd en zijn verstoten door hun families. Wanneer ze de jonge, onervaren prostituee Hlima ontmoeten, ontstaat een nieuwe, hechte vriendschap. Iets wat de vrouwen boven alles koesteren. Waardig en geëmancipeerd trotseren ze de maatschappij die hen gebruikt en veroordeelt.

Speeltijden & Tickets

    Er zijn momenteel geen voorstellingen beschikbaar.