xf_curaçao_11_portrait copy

Wij zijn Curaçao (Nos Ta Korsou)

Speeltijden & Tickets

    Er zijn momenteel geen voorstellingen beschikbaar.
Speelduur:

100 minuten

Regisseur:

Alexandra Jansse

Deze film is onderdeel van Black Achievement Month

Zes cultuuraanjagers laten zich op de vingers kijken en vertellen hun verhaal. Een levendig portret van hoe een moedige artistieke voorhoede met opzienbarende kunstwerken en straatkunst kleur en economische kansen brengt in grote delen van historische achterstallige wijken van Curaçao.

Onderwerpen als ‘de afhankelijkheidspositie van Curaçao ten opzichte van  Nederland, Shell en PDVSA, Venezuela en de Verenigde Staten plaatsen de film stevig in een eigentijdse context. Hoewel de olie-industrie de motor is geweest voor de ontwikkeling van Curaçao is deze nu al jaren tanende met alle consequenties van dien. De covid epidemie teisterde het eiland tijdens de opnames. De armoede en werkeloosheid is groot.

Uitdrukking gevend aan artistiek veerkracht en pakken de artiesten in deze film ze prangende maatschappelijke uitdagingen aan om eigenwaarde, culturele trots, historisch- en milieubewustzijn, zelfredzaamheid en sociaaleconomische emancipatie te bevorderen

Met hun werk doorbreken ze taboes, benoemen uitsluitings-mechanisme in de samenleving, hameren op het belang van onderwijs en het ‘loskomen van patronen’.

Met het creëren van nieuwe ‘identiteitsbepalende culturele erfgoed’ ontvouwen zij op eigenzinnige wijze hun creatieve gaven en doorbreken ze de kaders van ingesleten denkpatronen. Terwijl ze de dialoog aan gaan met bewoners , inspireren ze de gemeenschap te communiceren met de ruimte om hen heen, en deze te beschermen die tegen corruptie, verval, onveiligheid en rommel op straat.

In het heden, maar met een blik op het het verleden en de  toekomst stimuleren het eigen verantwoordelijkheid nemen, het onderzoeken van eigen emoties, het streven naar autonomie en benadrukken het belang van het veiligstellen van de eigen cultuur en de publieke ruimte.

 

Speeltijden & Tickets

    Er zijn momenteel geen voorstellingen beschikbaar.