Filmposter-documentaire-MEER-de-strijd-om-de-laatste-akkers-van-Amsterdam-729x1080

MEER – de strijd om de laatste akkers van Amsterdam

Speelduur:

74 minuten

Regisseur:

Bart Melief

In de Lutkemeerpolder liggen de laatste landbouwgronden van de stad Amsterdam. Eeuwenlang maakten boeren en hun akkers deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En precies daar heeft de gemeente enorme distributiecentra gepland.

GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck verdedigt de plannen en is vastberaden het bedrijventerrein te laten bouwen. Biologische zorgboerderij ‘De Boterbloem’ van Trijntje Hoogendam moet het veld ruimen en zij verzet zich met alles wat ze heeft. Betrokken Amsterdammers komen met steeds hardere acties. Hoe is het zover gekomen? Waarom wordt het businesspark eigenlijk gebouwd? En zijn er alternatieven?

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkeling van het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder en het protest daartegen. Met zijn film wil hij deze historische gebeurtenis vastleggen en een monument oprichten voor een kleine polder in een grote stad.

Vooraf is er een inleiding van regisseur Bart Melief en na afloop van de vertoning is er een Q&A over de film en de Lutkemeerpolder. 

Speeltijden & Tickets

    Er zijn momenteel geen voorstellingen beschikbaar.